Hjelp! Hva kan vi gjøre? - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Knut Bry, Lesvos

Hjelp! Hva kan vi gjøre?

16. februar 2017 18.00

Flyktningkrisen, som var på alles lepper og avisforsider høsten 2015, er ikke over. Den er bare et annet sted. På den greske øya Lesvos bor tusenvis av flyktninger i provisoriske leire. De er helt avhengige av frivillige ildsjeler. En av dem er Efi Latsoudi. Hun er på besøk i Norge og kommer til Nobels Fredssenter torsdag 16. februar. I høst ble Latsoudi hedret med Nansenprisen for sitt arbeid blant flyktningene på Lesvos. Hun driver blant annet leiren Pikpa, der flyktningene selv syr vesker av redningsvestene som blir liggende i store hauger på strendene. Salget av veskene skaffer inntekter til drift av leiren.

Men hvor mye kan enkeltpersoner som Efi og små, private organisasjoner få til? Hvorfor gjør ikke myndighetene og de store organisasjonene mer for å hjelpe? Og hvilken rolle spiller det at frivillige amatører fra Norge drar til Hellas for bidra? Vi tar debatten!

I panelet:

  • Trude Jacobsen, Dråpen i havet
  • Sven Mollekleiv, Norges Røde Kors
  • Efi Latsoudi, Lesvos Solidarity
  • Moderator: Liv Tørres, Nobels Fredssenter

Fotografen Knut Bry har nettopp besøkt flyktningleiren Moria, der 4000 mennesker bor i telt og kontainere uten varme, og der snøfall og kuldegrader skaper umenneskelige forhold. Vi viser noen av hans bilder i en pop-up-utstilling som blir tilgjengelig i forkant av arrangementet. Knut Bry vil være tilstede og fortelle om sitt fotoprosjekt.

Programmet foregår på engelsk.

Arrangementet er et samarbeid mellom Nobels Fredssenter og Universitetet i Agder.  Det er gratis og åpent for alle. Meld deg gjerne på Facebook-arrangementet. Velkommen!

 

Gå tilbake til listen