Fred nok? Colombia ett år etter fredsavtalen - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Mads Nissen / Politiken for the Nobel Peace Center

Fred nok? Colombia ett år etter fredsavtalen

25. november 2017 14.00–16.00

Latin-Amerikagruppene, Nobels Fredssenter, YATA Oslo og Fred i Colombia sjekker status ett år etter at fredsavtalen ble signert i Colombia. Har den politiske situasjonen endret seg? Hvilken betydning har fredsprisen hatt? Klarer myndighetene å sette avtalen ut i praksis? Har livssituasjonen til colombianerne endret seg til det bedre etter at avtalen ble signert?

I løpet av fire sofasamtaler skal vi ta opp disse temaene og snakke om hva som er veien videre for Colombia.

Meld deg gjerne på vårt Facebook-arrangement.

 

SITUASJONEN I COLOMBIA – EN INNFØRING

Innføring i konflikten, hva handlet fredsavtalen om og hvordan ser situasjonen ut i dag? Etter over 50 år med konflikt, signerte FARC og regjeringen fredsavtalen i november i fjor, og president Santos fikk fredsprisen. Avtalen skal nå implementeres. FARC har lagt ned våpnene og blitt et politisk parti, og ELN og regjeringen er i forhandlinger. Utfordringene står fremdeles i kø. Hvordan ser freden ut ett år etter fredsavtalen?

Med Knut Andreas O. Lid, generalsekretær i Caritas

FREDSAVTALEN – FRA TEORI TIL PRAKSIS

Hvordan følger den colombianske regjeringen opp implementeringen av fredsavtalen? Det sivile samfunnet i Colombia opplever situasjonen som utfordrende. Greier den colombianske regjeringen å gjennomføre en forsvarlig og inkluderende fredsprosess— og hvordan ser en sånn prosess ut? 

Denne delen av programmet blir på engelsk / this part of the program will be held in English.

Med Diego Marin, historiker og medlem i støttegruppen for Fred i Colombia, Gustavo Gómez, konsul på Colombias ambassade i Norge og Eva Fjellheim fra SAIH

FREDSPROSESSEN – NORGES ROLLE

Hvilken rolle spilte Norge i å forhandle frem fredsavtalen? Hvilken betydning har fredsprisen hatt? Hvilken rolle kan Norge spille for det videre arbeidet for å implementere en helhetlig fred i Colombia?

Med Liv Tørres, direktør ved Nobels fredssenter og Anne Heidi Kvalsøren fra UD

INVESTERINGER I COLOMBIA: NORGES NYE FREDSBIDRAG? 

Hvilke utfordinger ligger det i å investere i dagens Colombia— hvilket potensial har norske investeringer i Colombia, og kan disse eventuelt være en bidragsyter eller en bremsekloss for en helhetlig fred?

Denne delen av programmet blir på engelsk / this part of the program will be held in English.

Halvard Hjermundrud (styreleder i Peace Brigades International), Pilar Castillo (Managing partner i Makondo og representant for Norsk-Colombiansk Handelskammer) og Bernhard Stormyr (direktør for bærekraft og samfunnsansvar i YARA).

Det vil bli servert colombiansk fingermat og kaffe.

Vel møtt!

 

Gå tilbake til listen