Fordomskveld - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

  1. Photo: NRK, Christopher Olssøn , John Andresen.

Fordomskveld

09. mai 2017 18.00–20.00

9. mai ønsker vi deg og dine fordommer velkommen til oss!

Vi arrangerer vår aller første Fordomskveld, hvor nordmenn med ulik bakgrunn forteller om fordommer de møter, og fordommer de har. Du som sitter i salen inviteres til å delta i diskusjonen i vår egen Fordomsbar, hvor vi serverer både te og fordommer. Vi presenterer også et eget fordomsbarometer, en undersøkelse fra Ipsos om nordmenns holdninger til innvandrere og flyktninger.

Vi har alle fordommer. Mange av fordommene skammer vi oss over, flere av dem er vi ikke klar over at vi har. Men de påvirker hvordan vi møter mennesker – og hvordan vi blir møtt av andre.

Meld deg gjerne på Facebook-arrangementet.

De som kommer for å dele sine fordommer med oss er:

Noman Mubashir, programleder i NRK med bakgrunn fra Migrapolis og Østlandssendingen. Han har stått bak programmer som «En Noman i Pakistan», «Hva har du i bagasjen?» og «99% norsk». Noman er kanskje best kjent som åpen, muslimsk homofil og «Norges best kledde mann».

Cathrine Sandnes, journalist og skribent med fortid som kulturredaktør i Dagsavisen og redaktør i Samtiden. Hun har vært leder for Manifest tankesmie og forlag de siste årene men er nå nyansatt redaksjonssjef i Gyldendal. Er ellers kjent for å være nordmann født i Sør-Korea og 13 ganger norgesmester i karate.

Sumaya Jirde Ali, 19 år gammel samfunnsdebattant og skoleelev. Født i Somalia, bor i Bodø og deltar i samfunnsdebatten om feminisme og integrering, hijab og hudfarge.

Joachim Skage, stand up-komikeren som har laget eget soloshow med tittelen ”Rasister er også Mennesker”. Skage er en rutinert komiker med over 800 opptredener bak seg, som ikke er redd for å snakke om hverken egne eller andres fordommer.

Kveldens moderator er frilansjournalist Christina Skreiberg som blant annet står bak prosjektet Hei nabo! Gjennom flere år banket hun på dørene til naboene sine i en blokk på Tøyen, og inviterte seg selv inn til samtaler med folk fra hele verden. I fjor lagde hun bok og utstilling av møtene.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Velkommen til en fordomsfull kveld på Nobels Fredssenter!

Gå tilbake til listen