Fagbevegelsen som fredsskaper - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Fagbevegelsen som fredsskaper

27. september 2016 16.30

Det er snart ett år siden Nobels fredspris ble tildelt Kvartetten for nasjonal dialog i Tunisia. Nå kommer en av fredsprisvinnerne tilbake til Oslo. Houcine Abassi som leder arbeidstakerorganisasjonen UGGT besøker LO og Nobels Fredssenter. I den anledning inviterer vi til:

Foredrag og paneldiskusjon tirsdag 27. september kl. 16.30 – 18:00

  • Hva skjer i Tunisia ett år etter fredsprisen? Houcine Abassi orienterer om fagbevegelsens rolle i demokratiseringsprosessen og veien videre.
  • Hvilket ansvar og muligheter har fagbevegelsen for å bygge fred og demokrati i verden? Paneldiskusjon med Houcine Abassi, UGTT, Peggy Hessen Følsvik, LO og Liv Tørres, Nobels Fredssenter. Moderator er Christina Pletten, Aftenposten.

I Tunisia var fagbevegelsen UGTT en av fire organisasjoner som sammen tok på seg en meklerrolle da Tunisia sto på randen av borgerkrig i 2013. Takket være et forarbeid som Kvartetten bidro sterkt til, kunne tunisierne i januar 2014 vedta en helt ny grunnlov som har blitt lovprist verden over. Hvorfor får fagbevegelsen i noen land rollen som pådriver for fred, utvikling og omfordeling mens den andre steder er irrelevant, svak eller konservativ?

Arrangementet er et samarbeid mellom LO og Nobels Fredssenter. Det er gratis og åpent for alle, og vil foregå på norsk og arabisk som tolkes til norsk.

Meld deg gjerne på vårt Facebook-arrangement.

Gå tilbake til listen