Dagens dynamitt: Flukten gjennom Europa - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

Dagens dynamitt: Flukten gjennom Europa

01. oktober 2015 18.00

De har gått langt utover det man kan forvente, både i engasjement og personlig risiko. De har opplevd kaoset, sett desperasjonen og hørt livshistorier. Panelet vårt denne torsdagen har vært tettere på flyktningene fra Syria enn de aller fleste andre.

Nå deler de sine inntrykk og sine synpunkter på hvordan enkeltmennesker og samfunn kan engasjere seg og hjelpe.

Deltakerne er:

Espen Rasmussen, VG-fotografen som nylig fulgte to brødre på flukt gjennom Europa. Han har førstehånds innsikt i hvorfor de flyktet og hvordan deres reise har vært. Han er også mannen bak utstillingen Transit som handlet om hverdagen for flyktninger verden over.

Narges Pourzia, leder for flyktning- og inkluderingstjenesten i Rælingen kommune. I 2014 ble Rælingen best av alle landets kommuner til å sysselsette flyktninger. Alle flyktninger får enten jobb eller videreutdanning. Hvordan har de fått dette til? Hva er det de har lyktes med?

Siv Sandvold er sykepleier innen psykiatri, og har nylig vært to uker på Lesvos som frivillig.

Karin Afeef er seniorrådgiver for migrasjon i Norges Røde Kors. Hun koordinerer arbeidet Røde Kors i Norge gjør for flyktningene som kommer hit og har tatt skift inne på Politiet Utlendingsenhet de siste ukene.

Dagens dynamitt er en ukentlig temakveld der aktuelle gjester inviteres til samtaler med smell i hver torsdag klokken 18 på Alfred, Nobels Fredssenters kafé på Rådhusplassen.

Kaféen har dagens suppe på menyen hver torsdag, og holder åpent for servering til 20.00.

Alle Nobels Fredssenters inntekter denne dagen går til UNICEFs flyktningarbeid.

Gratis adgang. Vel møtt!

Gå tilbake til listen