Dagens dynamitt: Sikkerhetspolitisk dypdykk - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

  1. Photo: NATO
  2. Photo: Atlanterhavskomiteen

Dagens dynamitt: Sikkerhetspolitisk dypdykk

17. september 2015 18.00

Hvordan oppfattes Norge innenfor NATO-alliansen? Er Norge en produsent eller forbruker av de alliertes sikkerhet? Og hva med generalsekretær Jens Stoltenberg, har han så langt hatt innflytelse i organisasjonen?

I april sa ekspertkommisjonen på norsk sikkerhet og forsvarspolitikk at sikkerhetsutfordringene som Norge står overfor er altfor komplekse til å håndtere på egen hånd. Vi er avhengige av støtte fra våre allierte og et sterkt NATO. Dette betyr imidlertid at også Norge må forplikte seg, både på politisk, økonomisk og operasjonelt nivå.

Den som skal snakke om disse temaene er en som sjelden holder meningene sine for seg selv, og som er høyt ansett nettopp på grunn av det. Den selvutnevnte Norgesvennen med eksepsjonell innsikt i Brussels korridorer, professor Julian Lindley-French, er Christian Borchs gjest. Denne gangen altså med en internasjonal tvist.

Atlanterhavskomiteen og Nobels Fredssenter samarbeider om arrangementet, som er del av debattseriene Sikkerhetspolitisk dypdykk og Dagens dynamitt.

Dagens dynamitt er en ukentlig temakveld der aktuelle gjester inviteres til samtaler med smell i hver torsdag klokken 18 på Alfred, Nobels Fredssenters kafé på Rådhusplassen.

Kaféen har dagens suppe på menyen hver torsdag, og holder åpent for servering til 20.00.

Vel møtt!

Gå tilbake til listen